Zespół Szkół Weterynaryjnych
i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży

Koło gastronomiczne

XXVI olimpiada wiedzy o żywieniu i żywności w Szczytnie

„Zdrowie człowieka tkwi od pokoleń w tym , co ma w głowie i co na stole.” Prof. Jan Gawęcki Promocja zdrowia i racjonalnego żywienia – clou ogólnopolskich zmagań k...

Spotkanie ze sztuką carvingu w wykonaniu młodzieży WETY

„ Kochaj to, co robisz i rób to, co kochasz . Pasja jest kluczem otwierającym drzwi do radości i dostatku.” [ David Cuschieri] Rzeźbienie owoców i warzyw to wieloletnia tradycja młodzieży Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży...

"Weta" w "Obiektywie"

22 października 2021r. mieliśmy zaszczyt gościć w naszej szkole ekipę Telewizji Białystok. Uczniowie kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów zawodowych Eweliny Karpińskiej - Siwek i Anny Gołębiewskiej przy...

Rynek pracy otwarty na młodych techników kształcących się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych

Nic nie jest tak ważne jak pasja. Bez względu na to, co chcesz zrobić ze swoim życiem. Miej pasję! Taka jest główna myśl, która towarzyszy naszej młodzieży podczas zajęć realizowanych w Zespole Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7...

Odkrywanie piękna oraz leczniczej mocy narwiańskich ziół

„ Przyroda jest lekarzem dla wszystkich chorób.”...

Spotkania z czekoladą w łomżyńskiej "Wecie"

„ Miłość to wszystko, czego potrzebujesz, ale trochę czekolady od czasu do czasu nie zaszkodzi.”...

Wyjazd nauczycieli z Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży w ramach projektu „Międzynarodowe doświadczenie podlaskich instruktorów i nauczycieli praktycznej nauki zawodu” do Green Academy w Danii.

W dniach 19-25.01.2020 nauczyciele przedmiotów zawodowych: mgr Joanna Żołna - Zięba (architektura krajobrazu), mgr inż. Jolanta Bożena Przybyłowska, mgr Przemysław Ciuchnicki (technologia żywności oraz żywienie i usługi gastronomiczne), mgr Marcin Sielawa...

Uczniowie "Wety" odkrywają nowe trendy w branży cukierniczo – lodziarskiej

Wszystko, czego się dotąd nauczyłeś, zatraci sens, jeśli nie potrafisz znaleźć zastosowania dla tej wiedzy Paulo Coelho EXPO Sweet to największe w Polsce (i w Europie Centralnej) targi branży cukierniczej i ciastkarskiej. XXII edycja imprezy, któ...

Uczymy dzieci zdrowego żywienia w Miejskiej Bibliotece Publicznej

W piątek 31 stycznia 2020 r. na zaproszenie Miejskiej Biblioteki Publicznej filia nr 1 w Łomży pani Ewelina Karpińska-Siwek przeprowadziła wykład oraz warsztaty dla dzieci i młodzieży na temat zdrowego odżywiania. Wykład dotyczył zasad zdrowego odżywiania...

Upowszechnianie wiedzy oraz kształtowanie sumień podczas Światowych Dni Żywności w łomżyńskiej „Wecie”

„Usłyszeć zarówno wołanie ziemi, jak i krzyk biednych” [ papież Franciszek] W dzisiejszym świecie nikt nie powinien doświadczać zagrożenia głodem. Wbrew rozmaitym opiniom, źródła problemu nie leżą w postępującym wzroście liczebności populacji ludzkie...