ZAPRASZAMY NA DZIEŃ OTWARTE 18 KWIETNIA 2024 OD 10.00 DO 16.00
W dniu 13 sierpnia 2019 r. odbyło się spotkanie promocyjno – informacyjne dotyczące projektu „Rynek pracy otwarty na młodych techników” współfinansowanego ze środków unijnych w ramach EFS. Projekt realizowany jest od 01.08.2019 r. w ramach RPOWP 2014-2020.
Spotkanie stało się okazją do zaprezentowania celu głównego projektu, oferty zajęć dla uczniów, a także oferty edukacyjnej dla nauczycieli. Pani Dyrektor Bogumiła Olbryś przedstawiła osoby wchodzące w skład personelu zarządzającego i personelu pomocniczego projektu oraz prowadzących zajęcia.
Personel zarządzający:
Kierownik jednostki - Dyrektor ZSWiO Nr 7 w Łomży Bogumiła Olbryś
Koordynator projektu - Katarzyna Jasińska
Asystent koordynatora projektu - Aneta Trzeciak-Kowalczyk
Personel pomocniczy:
Księgowa projektu - Joanna Liżewska
Kadrowa projektu - Dorota Gołaszewska
Asystent ds. zamówień publicznych - Anna Szymańska, Monika Wądołowska
Specjalista do spraw obsługi strony internetowej i promocji - Daniel Dzierżyk
W ramach projektu realizowane będą takie zajęcia, jak :
Weterynaryjna diagnostyka laboratoryjna.
Wiedza i praktyka w nowoczesnej hodowli zwierząt.
Zajęcia z groomingu.
Produkcja potraw i zdrowej żywności oraz ocena sensoryczna.
Równe szanse zawodowe w nabyciu kwalifikacji zawodowych technika żywienia i usług gastronomicznych.
Nowoczesne technologie kulinarne.
Kuchnia dietetyczne.
Obsługa gości podczas bankietów i cateringu.
Doradztwo zawodowe.
Oprócz zajęć planowane są kursy zawodowe : kelnerski, baristy, barmański, cukierniczy, a także kurs "praktyczne wskazówki wdrażania systemu HCCP", kurs obsługi kasy fiskalnej, czy też kurs korekcji racic, inseminacji, prawa jazdy kategorii B i T.
Poza tym uczniowie będą mieli możliwość uczestniczenia w wycieczkach edukacyjnych, sympozjach naukowych, stażach zawodowych, zajęciach rozwijających uzdolnienia z języka obcego zawodowego, a także w zajęciach dydaktyczno-wyrównawczych z przedmiotów ogólnokształcących - chemii, biologii, matematyki.
Celem projektu jest poprawa jakości i atrakcyjności kształcenia na kierunkach: technik żywienia i usług gastronomicznych i technik weterynarii w ZSW i O Nr7 w Łomży przez wprowadzenie różnorodnych form zajęć pozalekcyjnych dla 183 uczniów ( 119 dziewcząt,64 chłopców), a także podniesienie umiejętności i kompetencji zawodowych nauczycieli.
Zachęcamy uczniów, ich rodziców, nauczycieli do zapoznania się ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi projektu Rynek pracy otwarty na młodych techników, które znajdują się na naszej stronie internetowej w zakładce "Projekty realizowane w WECIE".