Zespół Szkół Weterynaryjnych
i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży

Koło gastronomiczne

LEONARDO DA VINCI – mistrzem wykorzystania talentu i umiejętności

„Talent polega na połączeniu siły twórczej ze zdolnością wykonawczą” [ Balzac ] Dnia 24 października 2018 r. w Zespole Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr7 w Łomży odbyły się eliminacje IX Mistrzostw Polski Szkół Cukierniczych - konkursu zor...

Kuchnia góralska w praktyce

KUCHNIA GÓRALSKA W PRAKTYCE „ Góry uczą rzeczy prostych, takich, których nie doceniamy”...

Staż w restauracji „Alumnat” w Tykocinie.

Finaliści Podlaskiego Konkursu Gastronomicznego „Gotuj z Klasą”, reprezentujący ZSWiO Nr 7 w Łomży – Emil Deptuła i Kacper Lemański uczniowie kl. II C, zakończyli 6- dniowy staż w restauracji „Alumnat” w Tykocinie. Mariusz Jabłoński, właściciel restaurac...

Weta na czwartkowym spotkaniu łomżyńskich przedsiębiorców

Kolejne śniadanie biznesowe odbyło się 9 maja 2019 r. w Parku Przemysłowym Łomża i zgromadziło przedsiębiorców pod hasłem: „ Konstytucja biznesu”. Analizowano wspólnie z władzami samorządowymi sytuację na rynku pracy po wejściu w życie sty...

Światowy Dzień Czekolady w Domku Pastora

12 kwietnia 2018 r. uczniowie Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży pod opieką pani Eweliny Karpińskiej – Siwek i pani Elżbiety Jaroty przygotowali i przedstawili młodzieży łomżyńskich szkół podstawowych oraz gimnazjalnych okolic...

UCZNIOWIE „WETY” NA „ GORĄCEJ HELLADZIE” PROMUJĄ ZDROWĄ KUCHNIĘ

„Jedz warzywa i owoce, zyskasz przez to nowe moce.” Miej...

Kultura żywieniowa fundamentem przyszłości

Członkowie Koła Gastronomicznego rozpoczęli cykl wiosennych animacji dla łomżyńskich gimnazjalistów pt: „Kultura żywieniowa fundamentem przyszłości”. Prezentacje i warsztaty odbywały się w dniach 25. IV – 27. IV w Łomżyńskim Centrum Rozwoju Edukacji w ram...

Romans z czekoladą” w łomżyńskiej „Wecie”

Z okazji Światowego Dnia Czekolady członkowie szkolnego Koła Gastronomicznego - pod kierunkiem mgr inż. Eweliny Karpińskiej - Siwek oraz mgr inż. Elżbiety Jaroty - zaprezentowali rys historyczny czekolady, sposób, w jaki trafiła ona na europejskie stoły o...

Plan pracy koła gastronomicznego w roku szkolnym 2016/2017

Koło gastronomiczne w bieżącym roku szkolnym skupia uczniów klas Technikum żywienia i usług gastronomicznych, Technikum technologii żywności specjalność cukiernik oraz wszystkich zainteresowanych tematyką żywieniową. Wspólnie planujemy działania które spe...

Pieczemy pyszne bułeczki cynamonowe oraz warsztaty baristyczne.

fotorelacja:)...