ZAPRASZAMY NA DZIEŃ OTWARTE 18 KWIETNIA 2024 OD 10.00 DO 16.00
28 lutego 2024r. uczniowie, kształcący się na kierunkach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik technologii żywności, byli na wycieczce edukacyjnej na Międzynarodowych Targach branży cukierniczej i lodziarskiej Expo Sweet w Warszawie wraz z opiekunami panią Ewelina Karpińską-Siwek, panią Dyrektor Bogumiłą Olbryś i paną Anną Tomaszewską.
Celem tej wycieczki było zwiedzanie ekspozycji wystawowej Expo-Sweet zlokalizowanej w nowoczesnym Centrum Targowym oraz poznanie współczesnych trendów i rozwiązań innowacyjnych w branży cukierniczo – lodziarskiej. Aktywne uczestnictwo młodzieży w programie pozwoliło zweryfikować zdobytą wiedzę w praktyce oraz odkryć nowe smaki wyrobów cukierniczych. Wielu wrażeń estetycznych dostarczyła wystawa tortów pięknie udekorowanych przez Mistrzów Europy i Mistrzów Polski.
Podczas targów można skosztować różnych słodkości od najlepszych producentów wyrobów cukierniczych i lodziarskich, a także delektować się najlepszą kawą serwowaną przez mistrzów baristów. Na wielu stoiskach eksponowane były najnowsze trendy w cukiernictwie. Uczniowie wrócili bardzo zadowoleni z wycieczki, która była inspiracją do konkursu cukierniczego.