Zespół Szkół Weterynaryjnych
i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży

SYMPOZJUM NAUKOWE – „NOWE TECHNOLOGIE W OCENIE ŻYWNOŚCI”

„Rynek pracy otwarty na młodych techników” to projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, który od roku szkolnego 2019/2020 jest realizowany w Zespole Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży. Młodzież, kształcąca się na kierunkach technik weterynarii oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, może zdobywać nowe wiadomości i umiejętności, dzięki udziałowi w projektowych zajęciach oraz naukowych sympozjach.

Dnia 11 czerwca 2021r. dr Piotr Karpiński - wykładowca PWSIiP w Łomży – wygłosił prelekcję dotyczącą nowych technologii w ocenie żywności. Wykład, w którym uczestniczyli uczniowie kształcący się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych, wzbogaciła ciekawa prezentacja, do której obejrzenia zapraszamy.