Zespół Szkół Weterynaryjnych
i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży

Wydarzenia

MŁODZIEŻ „WETY” NA WYKŁADACH W AKADEMII ŁOMŻYŃSKIEJ

„ Co wiemy to tylko kropelka, czego nie wiemy to cały ocean.” Isaac Newton 7 czerwca to Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. W tym roku jest on obchodzony pod...

UCZENNICE „WETY”, FINALISTKI KONKURSU „GOTUJ Z KLASĄ” GOTOWAŁY Z KAROLEM OKRASĄ W BRAŃSKU

14 czerwca 2023r. w Brańsku finaliści IV edycji Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego „Gotuj z klasą” wzięli udział w warsztatach kulinarnych, które przeprowadził, Honorowy Ambasador Województwa Podlaskiego, Mistrz Kuchni - Karol Okrasa. W warsztatach wz...

SPOTKANIE Z CZEKOLADĄ W ŁOMŻYŃSKIEJ „WECIE”

„ Z tabliczką czekolady nigdy nie jesteś samotny.” Za co kochamy czekoladę i co sprawia, że organizm nasz reaguje na nią silnym pożądaniem, tak że wszelki opór staje się daremny? Przede wszystkim czekolada dodaje nam energii, zmniejsza uczucie zmęc...

UCZNIOWIE WETY WŚRÓD NAJLEPSZYCH CUKIERNIKÓW

„Pozwólmy pięknu, które kochamy, być tym, co robimy.” (Rumi) Dnia 1 marca 2023 r. uczniowie Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży, pod opieką Pani Dyrektor Bogumiły Olbryś oraz nauczycieli: Pani Eweliny Karpińskiej – Siwek i Pan...

WARSZTATY KULINARNE W „WECIE”

24 października 2022 r. w Pracowni Gastronomicznej ZSWiO Nr 7 w Łomży odbyły się warsztaty kulinarne dla przedszkolaków z Przedszkola Publicznego Nr 8 w Łomży. Sześciolatki pod okiem ekspertów pani Marty Jackowskiej i pani Marty Jankowskiej zapoznały się...

GOTUJ Z KLASĄ

Etap szkolny IV edycji Konkursu Gastronomicznego Województwa Podlaskiego dla uczniów średnich szkół gastronomicznych „Gotuj z Klasą” – już za nami. 07.03.2022 r. w ZSWiO Nr 7 w Łomży odbył się etap szkolny IV edycji Konkursu Gastronomicznego Województw...

UCZNIOWIE WETY WŚRÓD NAJLEPSZYCH CUKIERNIKÓW

„Pozwólmy pięknu, które kochamy, być tym, co robimy.” (Rumi) Dnia 1 marca 2023 r. uczniowie Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży, pod opieką Pani Dyrektor Bogumiły Olbryś oraz nauczycieli: Pani Eweliny Karpińskiej – Siwek i Pan...

,,PRODUKUJ TAK, ABYŚ SAM CHCIAŁ TO ZJEŚĆ – PRAKTYCZNE ASPEKTY PRODUKCJI EKOLOGICZNEJ I JEJ WPŁYWU NA OCHRONĘ ŚRODOWISKA”

Uczniowie klas II h, IV dp i IV h Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży, pod opieką pani Ewy Czerskie, pani Joanny Podsiadło oraz pani Aleksandry Dzbeńskiej, wzięli udział w konferencji pt. ,,Produkuj tak, abyś sam chciał to zje...

XXVI olimpiada wiedzy o żywieniu i żywności w Szczytnie

„Zdrowie człowieka tkwi od pokoleń w tym , co ma w głowie i co na stole.” Prof. Jan Gawęcki Promocja zdrowia i racjonalnego żywienia – clou ogólnopolskich zmagań kon...

Spotkanie ze sztuką carvingu w wykonaniu młodzieży "WETY"

„ Kochaj to co robisz i rób to, co kochasz . Pasja jest kluczem otwierającym drzwi do radości i dostatku.”...