ZAPRASZAMY NA DZIEŃ OTWARTE 18 KWIETNIA 2024 OD 10.00 DO 16.00
Zawód poszukiwany na rynku pracy
SYMBOL CYFROWY ZAWODU 314403
Kwalifikacje wyodrębnione w zawodzie:
SPC.02. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
SPC.07. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych
Przemysł spożywczy jest działem gospodarki prężnie rozwijającym się na świecie, w Europie, a także na polskim rynku. W naszym kraju funkcjonują zakłady spożywcze o wysokim poziomie techniki i technologii, które wdrażają nowe rozwiązania techniczne i organizacyjne. W związku z tym zakłady spożywcze potrzebują fachowej, dobrze przygotowanej, profesjonalnej i wyszkolonej kadry na poziomie technicznym.
Kształcenie w zawodzie technik technologii żywności odbywa się w technikum przez 5 lat po 8-klasowej szkole podstawowej.
Szkoła przygotowuje do wykonywania zadań zawodowych w zakresie:
Perspektywy zatrudnienia po ukończeniu szkoły: