KUCHNIA GÓRALSKA W PRAKTYCE
„ Góry uczą rzeczy prostych,
takich, których nie doceniamy”
[ Stanisław Biel]
Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej zorganizowało w dniach 4.06-6.06.18 r. warsztaty kulinarne: „Kuchnia góralska” w Nowym Targu. W szkoleniu wzięło udział 31 nauczycieli różnych szkół o kierunku gastronomicznym z całej Polski.
Region województwa podlaskiego miały zaszczyt reprezentować mgr inż. Jolanta Bożena Przybyłowska oraz mgr inż. Elżbieta Jarota, nauczycielki przedmiotów zawodowych z Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży .
Spotkanie zostało przygotowane przez Krajowe Centrum Edukacji Rolniczej w Brwinowie, we współpracy z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie oraz Zespołem Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu .