Zespół Szkół Weterynaryjnych
i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży

Technik Żywienia I Usług Gastronomicznych

Uczymy się od najlepszych

"Jeżeli chcesz gdzieś dojść - najlepiej znajdź kogoś, kto już tam doszedł" [ Robert Kiyosaki ] XI edycja Targów Cukierniczych i Lodziarskich Expo Sweet w Warszawie, w dniach 17- 20 lutego , stała się okazją do wycieczki edukacyjnej uczniów Zespołu Szk...

"Weta" w Akademii Inspiracji Kulinarnych Makro w Warszawie

14 grudnia 20018r. 18-osobowa grupa młodzieży z klasy III c, II b oraz II d wraz z opiekunami panią Katarzyną Chojnowska i panem Przemysławem Ciuchnickim wzięła udział w spotkaniu edukacyjnym dla uczniów szkół gastronomicznych zorganizowanym w ramach prog...

REGULAMIN IV EDYCJI KONKURSU NA OZDOBY CHOINKOWE pod hasłem : „ BIAŁO- CZERWONE OZDOBY NA 100- LECIE NIEPODLEGŁEJ POLSKI”

REGULAMIN IV EDYCJI KONKURSU NA OZDOBY CHOINKOWE „ Idą… , idą Święta- Bożego Narodzenia 2018 roku i stroi się choinka” odbywającego się w tym roku pod hasłem : „ BIAŁO- CZERWONE OZDOBY NA 100- LECIE NIEPODLEGŁEJ POLSKI” Cele konkursu: -uczczenie 1...

Młodzież z "WETY" na Targach Mleczarskich „Mleko-Expo”

Targi Mleczarskie „Mleko-Expo” od kilku lat na stałe wpisały się w kalendarz wydarzeń Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży. Tegoroczna - XXVII edycja odbywała się pod hasłem „MLEKO-NA ZDROWIE”. Z ogromną przyjemnością - na proś...

LEONARDO DA VINCI – mistrzem wykorzystania talentu i umiejętności

„Talent polega na połączeniu siły twórczej ze zdolnością wykonawczą” [ Balzac ] Dnia 24 października 2018 r. w Zespole Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących Nr7 w Łomży odbyły się eliminacje IX Mistrzostw Polski Szkół Cukierniczych - konkursu zor...

„STOP MARNOWANIU ŻYWNOŚCI!”- to idea przewodnia Światowych Dni Żywności w łomżyńskiej „WECIE”

„Do kraju tego, gdzie kruszynę chleba podnoszą z ziemi przez uszanowanie….”...

"Weta" pomaga po raz trzynasty!

Nasz Rodak - Święty Jan Paweł II w liście z okazji osiemsetlecia urodzin św. Franciszka pisał: Zainteresowanie tą postacią nie tylko nie osłabło z biegiem czasu, ale głębiej zapadło w umysły i jeszcze bardziej się rozprzestrzeniło. Ludzie dlatego tak podz...

Kuchnia góralska w praktyce

KUCHNIA GÓRALSKA W PRAKTYCE „ Góry uczą rzeczy prostych, takich, których nie doceniamy”...

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Kształcenie w atrakcyjnym zawodzie, popularnym na rynku pracy w kraju i zagranicą. Cieszy się dużym zainteresowaniem młodzieży. Ucząc się tego zawodu: poznasz zasady sporządzania wykwintnych potraw i napojów, organizowania przyjęć okolicznościowych, pl...

Warsztaty zajęciowe pt. „Nowoczesne metody utrwalania żywności- wykorzystanie produktów liofilizowanych w technologii gastronomicznej"w PWSIP

17 i 21 maja uczniowie klasy II c i II d pod opieką pani Eweliny Karpińskiej- Siwek, pani Jolanty Przybyłowskiej i pani Katarzyny Chojnowskiej uczestniczyli w warsztatach zajęciowych w PWSIP na Wydziale Informatyki i Nauk o Żywności, podczas których zapoz...