Zespół Szkół Weterynaryjnych
i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży

Wydarzenia

MŁODZIEŻ „WETY” NA WYKŁADACH W AKADEMII ŁOMŻYŃSKIEJ

7 czerwca to Światowy Dzień Bezpieczeństwa Żywności. W tym roku jest on obchodzony pod wymownym hasłem : „ Standardy żywnościowe ratują życie”. Dbałość o każdy etap łańcucha pokarmowego „od pola do stołu” ma istotny wpływ na stan zdrowia public...

GOTUJ Z KLASĄ

Etap szkolny IV edycji Konkursu Gastronomicznego Województwa Podlaskiego dla uczniów średnich szkół gastronomicznych „Gotuj z Klasą” – już za nami. 07.03.2022 r. w ZSWiO Nr 7 w Łomży odbył się etap szkolny IV edycji Konkursu Gastronomicznego Województw...

SUKCES NA XXIII OLIMPIADZIE WIEDZY O ŻYWNOŚCI

Nasze uczennice z klasy IVb: Aleksandra Rafałowska i Lidia Płaczek, kształcące się na kierunku: technik technologii żywności, zakończyły zmagania w tegorocznej edycji XXIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Organizatorem Olimpiady jest Uniwers...

„WETA” NA MIĘDZYNARODOWYCH TARGACH CUKIERNICZYCH EXPO – SWEET 2022 W WARSZAWIE

2. marca 2022r. uczniowie ZSWiO N7 w Łomży uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Cukierniczych Expo-Sweet 2022 - branży cukierniczej i lodziarskiej w Warszawie. Młodzież, kształcąca się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych, wraz z op...

Walentynki 2022 - pomysł na romantyczną kolację

Zbliżają się "Walentynki", Święto Zakochanych, dzień randek i zwykle pysznego jedzenia… Jeśli zastanawiacie się, co zrobić dla ukochanej osoby, to kolacja będzie idealnym prezentem. Szczególnie, jeśli sami ją przygotowujecie. Powiedzenie „przez żołądek...

Nasze uczennice w finale XXIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności

Dwie uczennice naszej szkoły: Aleksandra Rafałowska i Lidia Płaczek z kl. IVb kształcące się na kierunku: technik technologii żywności zakwalifikowały się do finału tegorocznej edycji Olimpiady Wiedzy o Żywności. W etapie okręgowym tej olimpiady rywalizow...

Młodzież Wety na warsztatach w Białymstoku - East Design Days.

W dniu 25 listopada młodzież ZSWiO Nr 7 w Łomży kształcąca się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych miała możliwość uczestniczyć w wydarzeniu łączącym ludzi kreatywnych, poszukujących inspiracji wiedzy i piękna - East Design Days. W Studi...

XXIII Olimpiada Wiedzy o Żywności – etap szkolny

W tym roku po raz XXIII nasza szkoła zgłosiła swój udział w Ogólnopolskiej Olimpiadzie Wiedzy o Żywności. Czternaścioro najlepszych uczniów kształcących się na kierunkach: technik technologii żywności i technik przetwórstwa mleczarskiego walczyło na etap...

Eliminacje szkolne XLV edycji OWiUR zakończone

Olimpiada Wiedzy i Umiejętności Rolniczych to jeden z najstarszych i najbardziej prestiżowych konkursów wiedzy oraz umiejętności praktycznych w branży rolno- spożywczej organizowany w naszym kraju po raz 45. Olimpiadzie patronuje Ministerstwo Edukacji i N...

"Weta" w "Obiektywie"

22 października 2021r. mieliśmy zaszczyt gościć w naszej szkole ekipę Telewizji Białystok. Uczniowie kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów zawodowych Eweliny Karpińskiej - Siwek i Anny Gołębiewskiej przy...