Zespół Szkół Weterynaryjnych
i Ogólnokształcących Nr 7 w Łomży

Konkurs kulinarny „Gotuj z Klasą”

Konkurs Gastronomiczny Województwa Podlaskiego dla Uczniów Szkół Średnich „Gotuj z Klasą” został zorganizowany przez Samorząd Województwa Podlaskiego, koordynatorem konkursu był Departament Rybacki Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego.

Szkolny etap konkursu odbył się 16 kwietnia 2019 r. w murach naszej szkoły.

W tym etapie rywalizowało 5 drużyn:

1. miejsce – Natalia Farfułowska, Piotr Patorczyk - opiekun K. Chojnowska

2. miejsce Natalia Sawicka, Jakub Roszkowski - opiekun Marta Jankowska

3. miejsce Bartłomiej Zysk, Jacek Kamiński – opiekun E. Jarota

4. miejsce – Patrycja Aksiucik, Aleksandra Wałkuska - opiekun M. Mroczkowski

5. miejsce Robert Stępkowski, Jakub Chojnowski – opiekun E. Jarota

Skład jury konkursowego:

- przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego w Białymstoku – Iwona Krzyżanowska – z-ca dyr. Departamentu Rolnictwa i Obszrów Rybackich

- przewodniczący Marek Gruszfeld – szef kuchni „Bistro” w Łomży

- członek – Damian Poliński – dyrektor Hotelu GROMADA w Łomży

- członek Dorota Chilińska – n-l przedmiotów technologicznych, przedstawiciel Szkoły

Finał konkursu odbędzie się 22 maja w Białymstoku, w którym o nagrodę główną – staż w restauracji Platter Karola Okrasy w Warszawie, będą walczyć finaliści z 11. szkół województwa podlaskiego.